Vitchoklad kladdkaka med röda vinbär
Trädgårdssäsongen har nästan hunnit passera men misstänker att det är någon som har lite röda vinbär kvar i trädgården eller i frysen. Den här kakan, vars recept är skapat av Roy Fares, hade jag med till ett veckomöte på jobbet. Inget som lite kaka för att göra människor glada :)
Vitchoklad kladdkaka med röda vinbär
Du behöver:
Vitchoklad kladdkaka med röda vinbär
Du behöver:
3 st rumstempererade ekologiska ägg
170 gram ekologiskt strösocker
150 gram ekologiskt osaltat smör
200 gram vit choklad av bra kvalité
120 gram ekologiskt eller oraffinerat vetemjöl
5 gram vaniljsocker
3 gram oraffinerat salt
1 ekologisk citron, zest
ca 100 g röda vinbär
ca 0,5 dl ekologisk kokos, till formen
Ekologisk florsocker, till servering
Gör så här:
Smöra en rund springform 22 cm i diameter och strö i kokos. Skaka runt så att cocosen fördelas jämnt i hela formen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen hyffsat finhackad och lägg den i en djup skål. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Blanda runt och ställ åt sidan.
Vispa ägg, salt och strösocker lite lätt och blanda i chokladen. Vispa den absolut inte fluffig då kladdkakan ska vara härligt seg.
Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i chokladblandningen till en fin smet. Raspa i lite citronzest.
Häll smeten i springformen och strö över röda vinbär.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan servering. Pudra på lite florsocker.
Kommentarer
Skicka en kommentar