Fisk, cocosmjölk och koriander

Jag har alltid gillat asiatiska smaker, lite salt, lite sött och lite surt i en perfekt balans! Den hör rätten hittade jag i Hugh Fearnley-Whittingstalls Three little things och hittade upp den lite genom att addera chili samt förmarinera fisken i lime. Likaså så la jag till soja och socker i såsen för att få till den där balansen. Supergott och enkelt! Vill man inte ha ris går rätten minst lika bra att servera med nudlar. Gott enkelt och glöm inte att dekorera med lite koriander på slutet för en fin presentation.





Fisk, cocosmjölk och koriander 2 pers

Du behöver:
240 gram vit fisk, filéad
3 vitlöksklyftor, ekologiska
1 cm ingefära
1 tsk ekologisk rapsolja
2 tsk hackad chili
1 lime
En halv burk ekologisk cocosmjölk
1 tsk ljus soja
1 nypa socker
Korianderblad, en näve
Havssalt och färskmalen peppar
Ris eller nudlar

Gör såhär:
Skär fisken i tunna strimlor och ta bort eventuella ben och fjäll. Blanda fisken med oljan, riven ingefära, finhackad chili och vitlök. Ha även på saft från en kvarts lime (valfritt) samt salt och peppar. Låt marinera i 15-20 minuter. Koka under tiden riset.



Värm en stekpanna till medelvärme. Häll ner fisken med marinaden. Stek i 1-2 minuter och ha sedan i cocosmjölk, soja och socker samt saften från en halv lime. Låt sjuda i ytterligare 1-2 minuter.







Ha på korianderblad, smaka av med salt och peppar.



Servera med ris eller nudlar, gärna med en limeklyfta vid sidan av.




Kommentarer

Populära inlägg