Vitchoklad kladdkaka med röda vinbär


Trädgårdssäsongen har nästan hunnit passera men misstänker att det är någon som har lite röda vinbär kvar i trädgården eller i frysen. Den här kakan, vars recept är skapat av Roy Fares, hade jag med till ett veckomöte på jobbet. Inget som lite kaka för att göra människor glada :)

Vitchoklad kladdkaka med röda vinbär
Du behöver:

3 st rumstempererade ekologiska ägg

170 gram ekologiskt strösocker 

150 gram ekologiskt osaltat smör

200 gram vit choklad av bra kvalité 

120 gram ekologiskt eller oraffinerat vetemjöl 

5 gram vaniljsocker 

3 gram oraffinerat salt 

1 ekologisk citron, zest

ca 100 g röda vinbär

ca 0,5 dl ekologisk kokos, till formen

Ekologisk florsocker, till servering



Gör så här:


Smöra en rund springform 22 cm i diameter och strö i kokos. Skaka runt så att cocosen fördelas jämnt i hela formen.





Sätt ugnen på 175 grader. 


Hacka chokladen hyffsat finhackad och lägg den i en djup skål. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Blanda runt och ställ åt sidan.







Vispa ägg, salt och strösocker lite lätt och blanda i chokladen. Vispa den absolut inte fluffig då kladdkakan ska vara härligt seg.




Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i chokladblandningen till en fin smet. Raspa i lite citronzest. 


Häll smeten i springformen och strö över röda vinbär. 






Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan servering. Pudra på lite florsocker.




Kommentarer

Populära inlägg