Frusen pepparkakscheesecake

Det finns olika sorts cheesecake, dels den du bakar i ugn men sen den som du fryser och som blir mer som glass. Den här gjorde jag till juldagen då vi var hembjudna till brorsans familj och jag glömde den i frysen.

Frusen pepparkakscheesecake

Du behöver:
4 ekologiska ägg
1 dl ekologiskt strösocker
200 gram philadelphiaost
3 dl ekologisk vispgrädde
150 gram pepparkakor

Gör såhär:
Börja med att vispa ägg och strösocker till ett fluffigt skum. Vispa ihop det med osten.





Vispa sedan grädden fluffigt och vänd ner det i smeten.




Lägg pepparkakorna i en plastpåse och krossa de lätt med antingen händerna eller en kavel.



Ta fram en form, fyll upp ett lager smet, strö över ett lager krossade pepparkakor. Höll på resten sv smeten och täck med krossade pepparkakor (spara dock lite till dekorering). 






Lägg in formen i frysen (se till att du fixat plats innan) och frys i minst fem timmar.

Värm formen lätt med en brylébrännare (eller låt den stå framme en liten stund så att den släpper ifrån formen). Stjälp upp cheesecaken och garnera med lite krossade pepparkakor.

Kommentarer

Populära inlägg