Pimientos de padrones

Den här spanska tapasklassikern har nog alla som varit på semester i Spanien ätit. Pimientos de padrones är chili som ser ut som små gröna paprikor där de oftast är milda, men ibland dyker det upp en väldigt stark liten rackare. Förra sommaren fick vi lära oss en ny spansk tradition där den person som får den starkaste och som inte klarar av att hålla minen är den som får stå för notan. Bra sätt att spara pengar på om du har ett bra pokerface!

Själva pimientos de padrones är fortfarande relativt svårt att få tag på i Sverige men det finns ibland i grönsaksdisken, annars fråga så borde de kunna ta hem.

Receptet nedan är hämtat från Markus Aujalays bok Mina favoriter från Barcelona.

Pimientos de padrones

Du behöver:
200 gram pimentos de padrones
4 msk rapsolja
Havssalt, efter behov men snåla inte

Gör såhär:
Skölj av padronesen. Hetta upp olja i en panna och ha i padrones.





Stek på hög värme i 1-2 minuter tills de börjar skrumpna lite. Tänk på att det skvätter och hoppar en hel del olja.



Ta upp från pannan, salta ordentligt, rör om och servera. Och glöm inte, håll minen!





Kommentarer

Populära inlägg