Potatis- och linssoppa med svartkål

Som jag tidigare skrivit om är årets löfte att börja äta mer vegetariskt, det passar bra ihop med årets kanske fattigaste vecka, januariveckan innan lön. Gjorde en ny spin på en gammal klassiker, potatis- och purjolökssoppa där jag istället kör den med linser och svartkål.

Potatis- och linssoppa med svartkål 5 portioner

Du behöver:

1 l vatten
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
4 normalstora ekologiska potatisar
2 dl ekologiska röda linser
5 blad ekologisk svartkål

Gör såhär:

Börja med att lösa upp buljongtärningen i vattnet.

Skölj av potatisen och tärna den fint. Koka den i buljongvattnet i cirka 15-20 minuter (rör om då och då). Under tiden kokar du de röda linserna i en annan kastrull, det tar cirka 15 minuter.

Ha i linserna i potatiskoket. Ta fram och skölj svartkålen, skär bort stjälken och riv sedan bladen grovt. Ha i soppan och koka i dryga två minuter till. Salta och peppra (jag hade ven i lite chiliolja för extra sting på soppan). Klart att servera!

Kommentarer

Populära inlägg