Restaurang La Menta, Sitges, Spanien/Restaurant La Menta in Sitges Spain

Japp, nu är det dags för Happily munching att testa något nytt, nämligen att skriva om ett restaurangbesök på både svenska och engelska. Jag borde egentligen göra det även om de restaurangbesök jag gör i Sverige (folk turistar ju även här) men tanken slog mig först nu under semestern i Spanien då jag vill att andra ska upptäcka de här fantastiska matställena. Tanken är att jag först skriver på svenska och sedan kör samma stycke igen men på engelska. Om jag skriver något som är helt vajsing får ni säga till!!

Okay, this is it, Happily munching goes international. I'm trying something new here, that is writing a restaurant review in both Swedish and English. I should be doing this for the restaurantvisits I do in Sweden (we do have tourists here as well) but the thought didn't cross my mind until this summers vacation in Spain 'cause I want everyone else to discover these great restaurants (the inner foodie is still very very happy). I will first write in Swedish and then right after I'm gonna follow up with the English version. If I write someting that is totally crazy, please let med know!!

Nu kör vi, efter att ha ätit på de vanliga turistfällorna längs med strandpromenaden i Sitges så testade vi att söka på Tripadvisor för att se om det fanns bra restauranger till bra priser, med andra ord gott och prisvärt. Vi fick upp några förslag, bl.a. La Menta som ligger på 55 Carrer Jesus ett stenkast från de hektiska huvudgatorna i Sitges.

Here we go, after a few nights dissapointing visits at the restaurants along the boardwalk we turned to Tripadvisor to se if there were any good restaurants out there at good prices, that is good value for the money. We got some suggestions, one of them was La Menta which is situated a stones throw from the hectic main streets of Sitges on 55 Carrer Jesus.

Restaurangen är relativt liten och huserar både restaurang och bar. Publiken var väldigt blandad med allt från tonåringar till pensionärer. Menyn innehöll lite av allt och framför allt en imponerande vegetarisk del. Som alltid är det väldigt svårt att välja vad man vill ha med vi fastnade i alla fall för en kyckling quesadilla med guacamole till förrätt. Det bästa i Spanien är att man inte behöver be om ursäkt eller nästan skämmas för att man vill dela en förrätt på två utan de hade redan i köket delat upp den på två tallrikar. Underbart!

The resturant is relatively small and holds both a restaurant and a bar. There was a real blend of guests with both teenagers and elderly people in the place. The menu contained a little bit of everything and had a really impressing vegetarian section. It was really hard choosing from the menu but we settled on the chicken quesadilla with guacamole as a starter. The best thing in Spain is that you don't have to be embarrased that you want to share the starter between two people, they had already split it into two in the kitchen. Excellent!

Godaste quesadillan jag ätit, den kändes fräsch och samtidigt matig. Hemma brukar man alltid få den indränkt i ost (vilket är gott det med) men här serverades den med en fyllning av bl.a tomater, grön paprika, morot. Och till det en perfekt krämig guacamole!! Så gott!!!

The best quesadilla I've ever eaten. It felt fresh and like a real dish. At home the quesadilla is almost swimming in cheese (whick can be good sometimes as well) but here it was served with a filling of tomatoes, green bellpepper and carrot among other ingredients. And with that a creamy and rich guacamole, sooooo good!!!

Till huvudrätt så åts det en caesar sallad som var oerhört vackert presenterad och som enligt utsago var riktigt smarrig.

As main course my company had a caesar sallad whick was beutifully presented and, as stated, was very yummy!

Till huvudrätt tog jag argentinsk stek med "criolla" sallad och chimichurri sås. Utan att överdriva så var det tamejhundan den bästa köttbit jag ätit sen jag började äta rött kött igen, eller tamejfasen, den bästa jag ätit i hela mitt liv. perfekt blodig, mör och fin, dammluckorna öppnas i munnen när jag tänker på den. Till det en sallad med finhackad röflök och tomat med en god vinegraitte och sedan den där chimichurrisåsen som var grym- syrlig och söt på samma gång.

As a main course I had argentinian steak served with "criolla" salad and "chimichurri" sauce. Without exaggerating the best piece of meat I've had since I started eating red meat again last year, no, the best piece of meat I've had in my life. Perfectly cooked, tender and the taste, wow, my mouth waters still when I think about it. With the steak a salad with finely chopped red onions and tomatoes with a vinaigrette dressing and the excellent chimichurrisauce which was sweet and sour at the same time.

Det enda jag kan klaga på är att när vi skulle dit och äta andra gången så skulle köket inte öppna förrän kl.20.30 trots att det på hemsidan står att det är öppet hela dagen. Hade det inte varit så att vi skulle resa dagen efter och ville hem och packa hade vi nog kunnat vänta men nu orkade vi inte riktigt. Synd, för jag hade siktat in mig på tiramisu till efterrätt. I övrigt, grym mat till ett bra pris!Har du vägarna förbi Sitges så rekommenderas verkligen ett besök dit!

The only complaint I have is that when we returned another night the kitchen wouldn't open until 8.30 p.m. even though the website says it's open all day long. If it weren't for the fact that we were going home the day after we would have waited but we really had to get to the hotel and get packing. Dissapointing since I had my eye on their tiramisu and the duck confit. But, La Menta is great food at a great price and excellent service!!! If you're going to Sitges this is definetly a restaurantexperience you don't want to miss!

Kommentarer

Populära inlägg