Rödbetssmörgås med getost
Japp, det här är nog det enklaste receptet jag kommer att lägga ut på bloggen och frågan är om det ens är ett recept utan mer ett tips. Nu på hösten när mörkret faller på så är rödbetorna i högsäsong och samtidigt har getostarna börjat smyga sig in i hyllorna igen. Så bästa tipset är:
Köp ett gott bröd, rödbetor, en god svensk honung och en god getost (jag gillar lite mer smakrika och använde en Charolais till den här men kan även rekommendera en Chabichou)
Koka rödbetor
Skiva rödbetorna och lägg på brödet
Skiva getosten och lägg på brödet
Skjutsa in i ugnen på 175 grader till osten smält
Ha honungen i ett vattenvbad, värm upp tills den blir rinnig
Ringla honungen över getosten
Och njut
Köp ett gott bröd, rödbetor, en god svensk honung och en god getost (jag gillar lite mer smakrika och använde en Charolais till den här men kan även rekommendera en Chabichou)
Koka rödbetor
Skiva rödbetorna och lägg på brödet
Skiva getosten och lägg på brödet
Skjutsa in i ugnen på 175 grader till osten smält
Ha honungen i ett vattenvbad, värm upp tills den blir rinnig
Ringla honungen över getosten
Och njut
Åhhh, det där är en riktig favorit! Jättelänge sedan jag gjorde det. Tack för påminnelsen!
SvaraRaderaKram Anncathrine
Passa på nu när rödbetorna är säsong och riktigt billiga, de som blir över kan man ugnssteka tillsammans med potatisarna till helgmiddagen :)
RaderaKram