Rödbetssmörgås med getost

Japp, det här är nog det enklaste receptet jag kommer att lägga ut på bloggen och frågan är om det ens är ett recept utan mer ett tips. Nu på hösten när mörkret faller på så är rödbetorna i högsäsong och samtidigt har getostarna börjat smyga sig in i hyllorna igen. Så bästa tipset är:

Köp ett gott bröd, rödbetor, en god svensk honung och en god getost (jag gillar lite mer smakrika och använde en Charolais till den här men kan även rekommendera en Chabichou)

Koka rödbetor

Skiva rödbetorna och lägg på brödet

Skiva getosten och lägg på brödet

Skjutsa in i ugnen på 175 grader till osten smält

Ha honungen i ett vattenvbad, värm upp tills den blir rinnig



Ringla honungen över getosten



Och njut



Kommentarer

  1. Åhhh, det där är en riktig favorit! Jättelänge sedan jag gjorde det. Tack för påminnelsen!

    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Passa på nu när rödbetorna är säsong och riktigt billiga, de som blir över kan man ugnssteka tillsammans med potatisarna till helgmiddagen :)

      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg