Melonsalsa

Och så har vi de här fräscha tillbehören som man har till köttet eller fisken på sommaren som egentligen gör hela middagen. Och till er tjejer som läser det här, låt killen göra salsan så kan du stå vid grillen för det är inget som är reserverat för männen. Även det här receptet är hämtat ifrån SvD:s bilaga och är riktigt superfräscht. När du gör den använd gärna samma färg på melonen som på tomaterna så har du vattenmelon ha röda tomater och honungsmelon eller annan gula tomater. Det blir klart mycket snyggare!

Och tips om hur man känner att en melon är mogen (eller så mogen den kan bli i Sverige). I ena "polen" finns en knappliknande bit. Om man trycker på den och melonen ger efter så är den mogen. Ha ha, dålig förklaring men är den mjuk där så betyder det att melonen är god :)

Nu kör vi!

Melonsalsa 7-8 portioner
Du behöver:
½ melon av valfri sort (jag körde på en hel liten, melon är ju supergott)
5 tomater (som smakar något)
1 färsk lök med blast
2 msk hackad mynta
salt
olivolja



Gör såhär:
Ta bort skalet och kärnorna från melonen och skär den i tärningar.


Skär tomaterna i klyftor och tomaterna på melontärningarna.


Skär löken i ringar och lägg dessa på tomaterna. Jag tycker att gillar man lök kan man ha på mer.


Hacka sedan myntan och strö över salladen.


Smaka av med lite salt och olivolja, rör om och dekorera med lite hela myntablad.




Sommarmat- så enkel som den alltid borde vara!

Kommentarer

Populära inlägg