Pistagemassa/Pistagemandelmassa

Vad skriver man, mandelmassa är ju om den är gjord av mandel men pistagemassa låter så- inte gott. Men det ska ändå prövas och det var riktigt gott även om den gröna färgen försvinner vid gräddningen. Tanken var att jag skulle haft den här till att göra pistagebiskvier (efter att ha blivit sur på de biskvierna på Taxinge slott) men det gick inte riktigt som planerat och fick byta plan. Det som är trixigt när man gör egen mandelmassa eller pistagemassa är att man är försiktig med vätskan man har i för att få den att gå ihop då min blev alldeles för lös och det påverkade sedan resultatet när jag bakade med den. Men, det är ett helt annat blogginlägg :)

Nu kör vi!

Pistagemassa
Du behöver:
125 gram pistagenötter, osaltade och utan skal
125 gram ekologiskt strösocker
några droppar vatten



Och en matberedare, om du inte har jättestarka armmuskler :)

Gör så här:
Väg upp pistagenötterna.


Och finhacka dem i matberedaren.

Vilken färg!!

Mät upp sockret och häll det ner över nötkrosset.


Kör blandningen i matberedaren tills de gått ihop sig (det tar ofta några minuter). Gör den inte det så ha i några droppar vatten successivt i degen, men var försiktig så du inte har i för mycket och mandelmassan blir för lös.

Och voilá, så här blev den, grön och mumsig!


Kommentarer

Populära inlägg